x 

Košarica je prazna

Izjava o zasebnosti

Podjetje Magdis d.o.o. je lastnik spletne strani biobaza.eu („spletna stran“). Ta izjava je pripravljena z namenom, da uporabnike spletne strani obvestimo o načinih zbiranja in obdelave osebnih podatkov na www.biobaza.eu in da bi obvestili uporabnnike o načinu, kako skrbimo za njihovo zasebnost.

Prosim vas, da to izjavo skrbno preberete, da bi izvedeli, kako zbiramo, obdelujemo ali kakor koli uporabljamo vaše osebne podatke.

Uradnik za varstvo podatkov

Podjetje Magdis d.o.o., kot lastnik spletne strani www.biobaza.eu, je najelo poslovnega partnerja, podjetje 4IT Obrt za informatičke usluge iz Podsuseda, za službo za varstvo podatkov, da bi lahko z njimi navezali stike glede kakršnega koli vprašanja ali pritožbe, povezanih z našo politiko zasebnosti ali rokovnja z osebnimi podatki. Ime in kontaktni podatki našega uradnika za varstvo podatkov so:

4IT Obrt za informatičke usluge, Samir Sallakh, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zbiranje podatkov

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na posameznika, čigar identiteta je znana ali jo je mogoče ugotoviti. Posameznik, katerega identiteto je moč ugotoviti, je oseba, ki jo je močidentificirati neposredno ali posredno, predvsem s pomočjo identifikatorjev, kot so ime, identfikacijska številka, podatki o lokaciji, mrežni identifikator ali s pomočjo enega oziroma več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, mentalno, ekonomsko, kulturno ali socialno identiteto tega posameznika.

Vaše osebne podatke zbiramo le, če nam prostovoljno date takšne informacije. Vaše podatke zbiramo, ko izpolnite registracijski obrazec ali ko se prijavite na „news letter“.

Morali bi misliti na to, da se neosebne informacije in podatki lahko avtomatično zberejo prek naših spletnih strežnikov ali z uporabo piškotkov. Kliknite tukaj, da bi se seznanili z našo politiko o piškotkih.

Primeri informacij o vaši uporabi strani vključujejo: najbolj obiskane in najbolj gledane podstrani in povezave na naši spletni strani, število izpolnjenih obrazcev, čas zadrževanja na spletni strani, najpopulanejše ključne besede, ki uporabnike pripeljejo do naše spletne strani, vaš IP naslov, informacije, ki se zbirajo prek piškotkov, podatki vaše naprave, kot na primer postavkestrojne opreme, sistematične dejavnosti, vrste iskalnika itd.

Obdelava podatkov

Podatke, ki smo jih o vas dobili, uporabljamo v enega ali več navedenih namenov:

  • zaradi personalizacije vaših uporabniških izkušenj (zbrane informacije nam pomagajo, da lahko bolje odgovarjamo na vaše individualne potrebe);
  • zaradi izboljšanja naše spletne strani (stalno se trudimo izboljšati ponudbo naše spletne strani na osnovi povratnih informacij, ki jh dobivamo od naših obiskovalcev);
  • zaradi vzpostavitve primarnega kanala komunikacije z vami;
  • zaradi občasnega pošiljanja elektronskih sporočil (ki zadevajo občasno prejemanje obvestil, če to želite, ažuriranja, informacij o podobnih proizvodih ali storitvah itd.);
  • povezave s tretjimi stranami (spletna trgovina prodaja in logistika Hampton j.d.o.o., kurirska služba za dostavo naročila in podobno).

Na naši spletni strani ne ponujamo in tudi ne nudimo storitev ali proizvodov tretjih strani.

Uporaba piškotkov

Da bi se seznanili s tem, kako uporabljamo piškotke, prečitajte našo politiko o piškotkih tukaj.

Zavarovanje vaših podatkov

Za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih pošljete prek te spletne strani, uporabljamo fizične, tehnične in organizacijske varnostne ukrepe. Stalno nadgrajujemo in testiramo svojo varnostno tehnologijo. Dostop do vaših osebnih podatkov omejujemo le na tiste zaposlene, ki morajo imeti te informacije, da bi vam lahko nudili naše storitve ali nekatere ugodnosti. Poleg tega izobražujemo svoje zaposlene glede pomena zaupnosti podatkov ter varovanja zasebnosti vaših podatkov.

Shranjevanje in rok varovanja podatkov

Vsi podatki so shranjeni v podatkovnih bazah in repozitorijih OVH strežnikov v Strasbourgu, Francija. Shranjenih podatkov ne bomo prenesli ali shranili v državah zunaj Evropske unije.

Vaše osebne podatke hranimo in varujemo za čas trajanja vašega poslovnega odnosa z nami. Osebne podaatke, ki ste nam jih dali v poslovne ali kontaktne namene, redno brišemo po 12 mesecih od dne, ko ste nam te podatke dali.

Pravice posameznika

Če bi želeli vedeti ali imamo in ali obdelujemo vaše osebne podatke ali če bi želeli dostopiti do osebnih podatkov, ki jih imamo, vas prosimo, da z nami navežete stik na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prav tako pa lahko zahtevate tudi informacije o: namenu obdelave podatkov, kategorijah osebnih podatkov, ki jih obdelujemo; kdo je, zunaj našega podjetja, še dobil vaše osebne podatke od nas; kakšen je izvor osebnih podatkov (če nam jih niste vi neposredno dali); in kako dolgo bomo hranili podatke. Imate pravico do popravka osebnih podatkov, ki jih imamo v lasti, če so le-ti netočni. Prav tako lahko, z določenimi izjemami, zahtevate izbris vaših podatkov ali pa, da prenehamo z njihovo obdelavo. Zahtevate lahko, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za neposredno trženje. V številnih državah imate pravico poslati pritožbo pristojnemu telesu za varstvo podatkov, če niste zadovoljni z načinom, kako postopamo z vašimi osebnimi podatki. Če je tehnično izvedljivo, vam bomo na osnovi vašega zahtevka poslali vaše podatke ali jih prenesli neposredno na drugega vodjo obdelave.

Če boste vložili zahtevek, da vam pošljemo vaše podatke, na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., bomo temu zahtevku ugodili brezplačno. Če ne bomo mogli vašemu zahtevku ugoditi v razumnem roku, vas bomo obvestili o datumu, do kdaj bomo zahtevku ugodili. Če iz nekega razloga ne bomo mogli izpolniti vašega zahtevka, vam bomo poslali pojasnilo, zakaj nismo ugodili vašemu zahtevku.

Obveščanje o kršitvi v zvezi z osebnimi podatki

V primeru kršitve v zvezi z osebnimi podatki bomo obvestili vas in pristojno nadzorno telo prek elektronske pošte v roku 72 ur o razsežnostih kršitve, zajetih podatkih, možnih vplivih na naše storitve in naših načrtovanih ukrepih za zavarovanje podatkov in omejitev kakršnih koli škodljivih vplivov za posameznike.

Obvestila o kršitvi vam ne bomo poslali v primeru:

  • če obstajajo tehnični in organizacijski ukrepi (kot na primer šifriranje), ki so bili uporabljeni za osebne podatke, pri katerih je prišlo do kršitve, zaradi česar so ti podatki nerazumljivi kateri koli osebi, ki ni pooblaščena za dostop do teh podatkov;
  • če smo udejanjili vse ukrpe, s katerimi se zagotavlja, da ni več verjetno, da bo prišlo do velikega tveganja za pravice in svoboščine posameznika;
  • če bi to zahtevalo nesorazmeren napor (v tem primeru vas bomo obvestili prek sredstev javnega obveščanja ali podobnega prav tako učinkovitega ukrepa).


Kršitev v zvezi z osebnimi podatki pomeni kršitev varnosti, ki vodi do nenamernega ali nezakonitega uničenja, izgube, spremembe, nevtoriziranega odkritja ali dostopa do osebnih podatkov, ki se prenašajo, hranijo in obdelujejo v zvezi z nudenjem naših storitev.

Vaše odobravanje

Z uporabo te spletne strani izražate strinjanje s to politiko zasebnosti.

Spremembe naše politike zasebnosti

V primeru spememb naše politike zasebnosti vas bomo o tem obvesili na tej strani in ažurirali datum spremembe politike zasebnosti kot sledi.

Ta politika zasebnosti je bila zadnjič spremenjena 15. maja 2018.

Pravica do pritožbe pristojnemu telesu

V katerem koli trenutku lahko pristojnemu telesu pošljete pritožbo v zvezi z našim zbiranjem in obdelavo podatkov. V Republiki Hrvaški lahko pritožbo vložite pri Agenciji za varstvo osebnih podatkov (AZOP).